EKR együttműködés

 

Mi az EKR?

Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer

Az EKR lényege, hogy a kötelezetteknek /energiakereskedők és szolgáltatók/ olyan programokat kell létrehozniuk és olyan intézkedéseket kell megtenniük, amelyek a végfelhasználók oldalán hitelesítéssel igazolt energiamegtakarítást eredményeznek.

Vígh Sándor
Keressen minket, segítünk!
Vígh Sándor, Ügyvezető - Vezető tervező

Energiahatékonysági beruházás által csökken az energiafelhasználás és ennek köszönhetően az energiaköltségek is. A megspórolt GJ-okat pénzre lehet váltani a kereskedőnél ezzel finanszírozva a beruházás egy (akár jelentős) részének költségeit. Az energiatudatosságnak köszönhetően egy fenntartható jövőhöz járulnak hozzá.

A cégek szinte minden energiamegtakarítással járó beruházással az éves energiamegtakarítás mértékéig egy korlátozottan forgalomképes vagyoni értékű jogot szerezhetnek, ez a vállalatok számára pénzügyi forrásként szolgálhat, amit később a szolgáltató felé is értékesíthetnek.

Az utóbbi időben elszálló energiaköltségek még jobban ösztönzik a vállalatokat az energiahatékonysági beruházásokra, melyek pont a folyamatosan emelkedő áraknak köszönhetően egyre hamarabb térülnek meg. Ez a jelenség végső soron kevesebb energiafogyasztáshoz vezet országos szinten nézve is.

A Innovációs és Technológiai Minisztérium által készített Nemzeti Energiastratégia 2030, kitekintéssel 2040-ig című stratégiai dokumentum előirányozza, hogy 2030-ban a végső energiafogyasztásunk nem haladhatja meg a 2005-ös, 785 petajoule-os (PJ) szintet

Kérdése van?
Lépjen kapcsolatba velünk!