Mire figyeljünk, ha irodai világítás beszerzésén gondolkodunk?
  • Ledfény.hu
  • 3678

A 6 leggyakoribb hiba irodai világítás beszerzésnél

nem megfelelő irodai világítás

 

    1. 1.       Kizárólag az esztétikára koncentrálunk: Sokszor figyelmen kívül hagyjuk a funkcionalitást és kizárólag a lámpatest formája és megjelenése alapján döntünk. Fontos, hogy az irodai világítás vásárlásakor egyensúlyt teremtsünk a design és a funkcionalitás között. Egy szép lámpatest, amely nem biztosít megfelelő megvilágítást, túlságosan fárasztó lehet a szemünknek és ez hosszú távon a hatékonyságunk rovására mehet.
  1. 2.       Nem törődünk a helyiség méretével: A helyiség nagysága döntő szerepet játszik a szükséges lámpatestek számának és típusának meghatározásában. Egy túl világos vagy gyengén megvilágított iroda megnehezítheti az alkalmazottak számára a kényelmes munkavégzést.
  2. 3.       A rossz színhőmérséklet kiválasztása: A meleg színek (2700K-3000K) otthonos és nyugodt légkört, míg a hidegebb színek (5000K-6500K) világos, energizáló környezetet teremtenek. A színhőmérséklet kiválasztásakor fontos figyelembe venni, hogy milyen típusú munkát végzünk és milyen jellegű hangulatot szeretnénk teremteni.
  3. 4.       Figyelmen kívül hagyjuk az energiahatékonyság fontosságát: a világítás akár 35%-át is kiteheti egy vállalkozás villamosenergia-fogyasztásának. Ezért fontos, hogy olyan energiahatékony és hosszú élettartamú irodai világítást válasszunk, amely pénzt takarít meg és kevesebb szén-dioxid-kibocsátást eredményeznek.
  4. 5.       A fényerőszabályozás mellőzése: a fényerőszabályozók telepítése nagyszerű lehetőség a rugalmasabb és alkalmazkodóbb munkaterület kialakítására. Fontos, hogy mérlegeljük, mekkora mértékű vezérlésre van szükségünk a világítás szabályozásához és válasszunk dimmelési lehetőséggel rendelkező lámpatesteket.
  5. 6.       Nem bízunk a szakemberben: Egy profi világítástervezővel való konzultáció segíthet a megfelelő lámpatestek kiválasztásában, a tökéletes világítási elrendezés megtervezésében és a legjobb világításvezérlők telepítésében, ezzel javítva munkahelyünk produktivitását és esztétikáját.