Ügyfél: HOR Zrt
Típus: csarnok- és polcvilágítás, irodavilágítás
Helyszín: Nagytarcsa Ipari Park

HOR Zrt cég központ

A HOR Zrt új központjában a világítási rendszer kiépítése egy összetett feladat volt, mivel cégünkre hárult a világítással kapcsolatos összes feladat, a világítás tervezéstől kezdve a beszerzésen át egészen az ipari led lámpatestek felszereléséig. A feladatot nehezítette, hogy a csarnok teljesen üres volt és a tulajdonos több funkciót betöltő ingatlant álmodott meg.

A raktározás területét acél galéria építésével - polcsorokkal kombinálva - kívánta növelni. Az ingatlanban iroda és műhely is elhelyezésre került.

Feladataink közé tartozott a világítás villamos hálózatának kiépítése – az elosztókkal egyetemben - és a világítási tartószerkezet felszerelése is.

A polcsorok között az elvárt megvilágítási érték 300 lux volt. A megfelelő egyenletesség eléréséhez az alacsony belmagasság (2,8m) miatt kis teljesítményű IP65-ös védettségű integrált LED csarnokvilágítást használtunk viszonylag sűrűn telepítve.

A nagyobb terek (6,5 m) megvilágítására tökéletesen megfelelt a CREE CXB 11 év garanciával rendelkező akril burás LED csarnok világítás.

A földszinti iroda 60X60-as álmennyezeteibe a CREE IFP irodai LED világítás paneljeit használtuk, (ami biztosította a káprázás csökkentett irodai munkavégzést (UGR19, Em=500 lux).

Az emeleten ugyanezt a típust szereltük csak falon kívüli beépítő kerettel. A projekt során a rengeteg segédanyag mellett 300 db IP65 világítótest, 10 db LED csarnokvilágító, 70 db irodai LED panel került beépítésre. 

Megosztás
Kapcsolat