Ügyfél: Dutrade Zrt
Típus: acélipari raktárcsarnok világítás
Helyszín: Budapest, 10. kerület

Dutrade Zrt

A Dutrade Zrt budapesti telephelyén nehézipari körülmények között működnek a világítótestek. A raktárban a hatalmas belmagasság mellett darupálya nehezítette a tervezést és a kivitelezést.

Cégünket a világítási tervek elkészítésével, a világítótestek kiválasztásával és beszerzésével bízták meg.

Az ipari LED lámpatestek egyik hatalmas előnye, hogy optikával nagyon jól fókuszálható és tehető hatékonnyá a kibocsájtott fény, ami természetesen növeli a beszerzési költségeket az optika nélküli kommersz világítótestekhez képest, viszont teljesítményben, fényminőségben és fogyasztásban ez a hátrány gyorsan eltűnik.

A projekt során kötöttséget jelentett, hogy csak a gerendákon lehetett a világítótesteket elhelyezni, a gerendák között nem volt alkalmas felfüggesztési pont.

A cél a szabvány által előírt minimális 100 lux átlagos megvilágításnál magasabb érték elérése volt (150-200 lux).

A nagy belmagasság (15m) indokolttá tette, hogy kalkuláljunk a keskeny sugárzási szöggel rendelkező világítótestekkel is. A különböző verziók kidolgozása során megbizonyosodtunk róla, hogy a CREE Stellar 200W teljesítményű 60 fok sugárzási szöggel rendelkező csarnokvilágítója (IP65 védettséggel) biztosítja az elvárásokat. A keskeny sugárzási szög további előnye, hogy a daru használata közben a káprázás nagyon kedvező (UGR18-19).

A raktárban felszerelt ipari LED lámpák száma: 51 db.

Megosztás
Kapcsolat